Vietettiin  lettukestejä. Alotettiin täytetyillä letuilla ja jälkkäriksi oli lettuja hillolla ja jädellä. Letut eivät olleet perinteistä "vehnäjauhomössöä" vaan tuunasin niitä hieman. Ratulassa tekivät pähkinälettuja. Mulla ei niitä ollu, niin sai mantelit ajaa asian.

 

Rukiinen lettutaikina:

1 litra maitoa

4 munaa

2 dl vehnäjauhoja

2 dl ruisjauhoja

ripaus suolaa

mantelijauhepussin pohjat

Semmonen taikina siitä tuli.

Taikinan tein niin, että kaadoin kulhoon n. puolet maidosta, rikoin sekaan munat. Vatkasin. Lisäsin kuiva-aineet ja sit lopun maidon.  Annoin turvota ennen paistoa reilun 30 min. 

Sit ei muuta kun paistamaan. Koska me syötiin pääruokana ja jälkkärinä lettuja päätin paistaa isoja ruokaan ja pieniä jälkkäriksi. 

Tämmösiä tuli isoista. Ne tosin täytettiin.

Täyte:

jasminriisiä (2 hengen annos)

1 sipuli

1 pss pakastepinaattia

2 prk tonnikalapaloja öljyssä

2 dl paseerattua tomaattia

Mausteeksi laitoin: sitruunapippuria, basilicaa, persiljaa ja suolaa.

Päälle tuli juustoraastetta.

Riisin kiehuessa pieni sipuli. Kaada tonnikaloista öljyä pannulle (kaikkea ei tarvitse laittaa). Freesaa sipulia, lisää pinaatti sekaan. Paistele hetki (että pinaatti sulaa),sitten loput ainekset ja maustaminen.  Sammuta levy. Kun riisi on kypsää sekoita kastike siihen. Laita täytettä letulle ja pyöräytä rullalle. Asettele rullat tiiviisti vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

 

Tältä näytti uunissa. Valmistaa annoksesta ei tullut otettua kuvaa kun oli sen verran nälkästä väkeä. Tarjosin porkkana-ananasraasteen kanssa näitä.

 

Pikkuset oli tuommosia. Siihen sit vähän hilloa ja siipale jädeä päälle. Hyvää oli! Ei me niitäkään annoksia ehditty kuvata, kun oltiin jo syöty.

Lettuja jäi vielä seuraavalle päivällekin ja tästä määrästä meitä söi kaks aikuista ja kaks lasta. Tais vielä yks täytetty lettukin jäädä seuraavalle päivälle. Että lettukesteille voi kutsua ihan reilusti väkeä :)