Jouluna tuli tehtyä sellaista. Nyt jo löysin ohjeen, jonka muokkailin mieluiseksi käyttäen näitä pohjana: http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/leivonnaiset_a_k/fi_FI/kylmasavulohikakku/ ja http://viikuna.vuodatus.net/blog/2073129/hyydytetty-kylmasavulohikakku/.
Tämmöinen oli minun versio
Pohja:
150 g hapankorppuja (murskattuna)
75 g voita (sulatettuna)
0,5 dl maitoa
Täyte
300 g kylmäsavulohta (säästin muutaman siivun koristelua varten)
1 prk ruohosipulituorejuusto
1 prk ranskankermaa
2 dl kurkkua pieninä kuutioina
ruohosipulia
tilliä
4 rkl sitruunanmehua
4 liivatetta
pippuria
(en muista laitoinko täytteeseen punasipulikin)
Koristeet:
munia
punasipulisilppua
suolakurkkusilppua
kylmäsavulohta
tilliä
Pohjan kohdalla ei kannata survoa aineksia kovin tiiviisti, ettei ole vaikea leikata. Kaikki vaan sekasin ja vuokaan siis.
Täytteet (muistaakseni) laitoin monitoimikoneeseen ja käyttelin konetta kunnes oli kaikki sekasin. Toki liivatteet liotettiin ja "sulatettiin" sitruunamehuun.
Kakku oli todella herkullista ja tulen varmasti tekemään uudestaankin! Kuvien perusteella nuo suuntaa-antavien ohjeiden kakut oli todella korkeita ja meitä oli niin vähän että päädyin tekemään huomattavasti pienemmän täyteosan.
Tässä vielä koko herkku.
Vähän olen laiskasti muistanut blogia päivitellä, mutta tässä on yksi (teko)syy siihen. Perheemme uusin jäsen.
Hänen nimensä on Mysi.
Kommentit