Jouluna tuli tehtyä sellaista. Nyt jo löysin ohjeen, jonka muokkailin mieluiseksi käyttäen näitä pohjana: http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/leivonnaiset_a_k/fi_FI/kylmasavulohikakku/ ja http://viikuna.vuodatus.net/blog/2073129/hyydytetty-kylmasavulohikakku/.

1300728413_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämmöinen oli minun versio

Pohja:

150 g hapankorppuja (murskattuna)

75 g voita (sulatettuna)

0,5 dl maitoa

 

Täyte

300 g kylmäsavulohta (säästin muutaman siivun koristelua varten)

1 prk ruohosipulituorejuusto

1 prk ranskankermaa

2 dl kurkkua pieninä kuutioina

ruohosipulia

tilliä

4 rkl sitruunanmehua

4 liivatetta

pippuria

(en muista laitoinko täytteeseen punasipulikin)

 

Koristeet:

munia

punasipulisilppua

suolakurkkusilppua

kylmäsavulohta

tilliä

 

Pohjan kohdalla ei kannata survoa aineksia kovin tiiviisti, ettei ole vaikea leikata. Kaikki vaan sekasin ja vuokaan siis.

Täytteet (muistaakseni) laitoin monitoimikoneeseen ja käyttelin konetta kunnes oli kaikki sekasin. Toki liivatteet liotettiin ja "sulatettiin" sitruunamehuun. 

 

Kakku oli todella herkullista ja tulen varmasti tekemään uudestaankin! Kuvien perusteella nuo suuntaa-antavien ohjeiden kakut oli todella korkeita ja meitä oli niin vähän että päädyin tekemään huomattavasti pienemmän täyteosan. 

 

Tässä vielä koko herkku.

 

1300728467_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Vähän olen laiskasti muistanut blogia päivitellä, mutta tässä on yksi (teko)syy siihen. Perheemme uusin jäsen.

1300728626_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hänen nimensä on Mysi.