Voi laittaa ruokaa tunteella. Tänään tuli tehtyä thaihenkistä lohta kotoisan pottumuusin kanssa.
Kuva ennen uunia.
Muusin nyt osaa kaikki tehdä.
Thai-henkinen lohi
1 kpl lohifilettä (tämä oli painoltaan 600g)
1 prk ananasmurskaa
Tuoretta inkivääriä raasteena maun mukaan
Chiliä
Mausteita maun mukaan (itse käytin; suolaa, sitruunapippuria ja santa marian pasta basilicoa)
1 limen mehu
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Loheni oli vakuumipakattu, joten huuhtelin sen reilusti kylmällä vedellä, jonka jälkeen vetelin loheen ristikkomaisia viiltoja, jotta mayt imeytyisi hyvin. Lohi uunivuokaan odottelemaan päällystä.
Sekoita loput aineet keskenään (paitsi lime, joka puristetaan suoraan kalan päälle) ja levitä kalan päälle. Sitten koko komeus uuniin. Itse pidin noin 20 minuuttia. Sopiva aika on 20-30 minuuttia.
Valmis annos.
Sitten tuli tehtyä kinkkupannari. Inspiraatio lähti tästä http://herkkusuu.vuodatus.net/blog/1845065 .
Ohje muokkautui:
Taikina
4,5 dl maitoa
1 muna
½ tl suolaa
1 tl paprikaa
reilusti pasta basilicoa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Päälle
n. 100 g kinkkua
½ paprika
juustoraastetta maun mukaan
Taikinan aineet laitetaan sekaisin. Annetaan turvota sen aikaa kun kuutioi paprikan ja kinkun. Voidellaan piirakkavuoka. Kaadetaan taikina siihen ja laitetaan kinkku ja paprika päälle. Komeus kruunataan juustoraasteella. Laitetaan uuniin ja paisteta 200 n. 30 min.
Tältä se näytti ennen uunia.
Ja sitten tapahtui niin, että olin laittanut epähuomiossa kalan paistoin jälkeen uunin pois päältä ja työnsin pannukakun uuniin. Hetken päästä menin ihmettelemään että miltä uunissa näyttää. No eihän siellä ollut jälkilämmöillä ihmeitä tapahtunut xD No ei muuta kun lämmöt uuniin.
Paiston jälkeen näytti tältä.
Semmoinen lauantai täällä.
Lopuksi vielä kuva minun karvaisesta "esikoisestani".
Kommentit