Voi paljastella mitä paketeista löytyi.
Bambusta tehtyjä tiskirättejä. Ei ehkä paras mahdollinen kuva. Molempiin ohjeet löytyi aktiivisella googlettamisella.
Kaikki sai villasukat :) Jotka mitä ilmeisemmin tuli jokaisella tarpeeseen, koska hiihtelivät pitkin joulua villasukissaan. Ohje ensimmäisiin sukkiin jostain vanhasta novitasta, mutta parin jälkeen aloin soveltamaan (l. en jaksanu kokoajan plärää ohjetta). Hienoja tuli kaikista ja olivat sopiviakin.
Saippuat lopullisissa paketeissaan. Vielä en ole kuullut palautetta näistä.
Jälkkäriksi jouluaatolle tekaisin tämmöisen.
Eli Baileyskakku. Ohjeitahan tähän löytyy netistä pilvin pimein. Katseltuani ohjeita päädyin tekemään kakkuni tällä ohjeella:
Pohja
300 g digestivekeksejä
100 sulatettua voita
Keksit murustetaan ja sekoitetaan voin kanssa. Taputellan irtopohjavuokaan, jossa on pohjalla leivinpaperi.
Täyte
1 prk (pieni) ranskankermaa
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
250 g mascarpone-tuorejuustoa
2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria/aromia
1, 5 dl baileys-likööriä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (n. 10 min). Vaahdota kerma ja lisää mascarpone ja sokerit. Minulla unohtui kokonaan laittaa sokerit. Pahaa kakku ei ollut, mutta kovin liköörisen makuista. Joten jos teen kakkua toiste, tiedän ettei sokeria tarvi niin paljoa kun ohjeessa on.
Kiehauta baileys kattilassa (jos et halua kakun sisältävän alkoholia, kiehuttele hieman pidempään). Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne baileysiin. Lisää kermaseokseen.
Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.
Pinnalle
1,5 dl baileysiä
3 liivatetta
Liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta baileys. Purista liivatteet ja liuota. Jäähdytä seos ja laita kakun päälle. Tässä olin hieman malttamaton, sen takia kakku on ei niin esteettisen näköinen.
Päälle oli tarkoitus raastaa suklaata, mutta senkin unohdin :DD
En pysty muistamaan kenen blogista tämä on, vai muokkasinko monesta ohjeesta. Mutta greditit kakun keksijälle!
Tein myös kylmäsavulohikakkua (jonka ohje on nyt hukassa). Siitä siis lisää myöhemmin.
Kommentit